Výměna manželek 21.6.2023

Jak si poradí důrazná Jana s liberální výchovou, na kterou není zvyklá? Dokáže se Petra přizpůsobit nebo se jí podaří změnit výchovné praktiky náhradní rodiny?

Matka dvou dcer Jana se přestěhuje z Přelouče do Prahy, kde už kdysi pár let bydlela, do rodiny, kde se k dítěti nechovají direktivně. Na druhou stranu zamíří Petra, která se náhradního manžela pokusí přesvědčit, aby na dcery nebyl tak tvrdý. První rodina Výměny manželek žije v pronajatém bytě 3+kk v Praze na moderním sídlišti Jarov. Petře je 33 let a je kadeřnicí na mateřské dovolené. Honzovi je 30 let a je podnikatel. Spolu mají dvouletou dceru Aničku. Petra a Honza tvoří spokojený pár už čtyři roky. S nápadem přihlásit rodinu do televizního pořadu přišel Honza, myslel si, že to bude zajímavý adrenalinový zážitek. Partneři vyznávají liberální výchovu, a tak se celý jejich svět točí kolem malé dcerky. Jejich dohady se týkají maličkostí. Třeba že Honza zapomene v kalhotách papírový kapesník. Oba by chtěli změnit přístup k tomu druhému. Chtěli by se víc chválit a více si vyznávat lásku.

Druhá rodina žije v panelovém domě na přeloučském sídlišti v bytě 3+1. Janě je 40 let a pracuje v pečovatelském domě pro seniory. Pavlovi je 40 a živí se jako popelář. V domácnosti s nimi žijí Janiny dvě dcery z předchozího vztahu: prvňačka Janička (7) a Eliška (6). Dvě dcery má i Pavel, ale ty žijí na Moravě. Partneři spolu žijí jeden rok. Do Výměny manželek se přihlásili proto, aby Pavel nebyl na holky tak přísný a dokázal se s Janou domluvit na společné výchově. Jana by chtěla, aby s Pavlem viděli, jak probíhá výchova dětí i jinde.

Petra je doma zvyklá na liberální výchovu. A to, jak jedná náhradní manžel s Janinými dcerami, jí trhá srdce. I když se snaží do toho příliš nezasahovat, své emoce ovládnout nedokáže a rozbrečí se přímo u stolu. A není jediná. I malou Elišku dožene strejda Petr k slzám... Janu ve Výměně začínají trápit problémy, které narušují její vztah s Pavlem. Řeší to i její partner, kterému vadí, že mu lže. Co se stane? Jana se do Výměny manželek přihlásila především proto, aby se začal Pavel jinak chovat k jejím dcerám. Ostatně Pavlův rázný přístup k výchově nešel přehlédnout a způsobil nejen mezi diváky pozdvižení. Po Výměně se Jana rozhodla s holčičkami o všem promluvit. Co o Pavlovi řekla Eliška? A k jaké životní změně se partneři rozhodli?

Show Výměna manželek 21.6.2023 - video online ke shlédnutí

Přehrát video