Výměna manželek 1.2.2023

Jak si Zuzka poradí v rodině, kde žijí dvě maminky s jedním malým miminkem? Dokáže puntičkářka Vendy hospodařit deset dnů v rozestavěném domě s dvěma malými dětmi?

Puntičkářská Vendy se přestěhuje z panelového bytu v Teplicích do rozestavěného domu v obci poblíž Klatov k rodině se dvěma malými dětmi. Na druhou stranu zamíří Zuzka do rodiny, kterou tvoří dvě maminky s malým miminkem. První rodina žije v Teplicích v pronajatém bytě 3+1. Šestadvacetiletá Vendula je na mateřské dovolené. Její partnerce Nikole je sedmadvacet a živí se jako operátor kvality. Mají spolu osmiměsíčního syna Tobiáše. Partnerky jsou spolu dva roky, z toho rok žijí v registrovaném partnerství. Do Výměny manželek se přihlásily, aby zakusily emoce, jaké je přemůžou, když se jedna z nich posadí do auta a jede za novou rodinou. Chtějí také světu ukázat, že i dvě holky dokážou vychovat kluka, aniž by to na něj mělo následky, o jakých mluví odpůrci rovných práv pro stejnopohlavní páry. Navíc Nikola by si přála, aby se z Venduly stala menší puntičkářka. Pravidelně třeba stele Nikolou již ustlanou postel, protože to není tak, jak si to představuje.

Druhá rodina bydlí v obci Lukavice poblíž Klatov ve vlastním domě, který ještě dostavuje. Pětadvacetiletá Zuzana je na mateřské dovolené. S devětadvacetiletým svářečem Petrem jsou spolu tři roky a mají roční dceru Elišku a tříletého syna Jakuba. Jejich spory se týkají zejména výchovy dětí a úklidu. Do Výměny manželek je přihlásili kamarádi. Zuzka v domácnosti s Nikolou se stará o malého Tobiáše, ale poměrně brzy se jí začne stýskat, což způsobí, že skoro nejí. V nové domácnosti se dozví, jak si Nikča a Vendy pořídily syna. Je jí líto, že v Česku jsou stejnopohlavní páry diskriminováni a že Nikola podle zákona nemá vůči malému Tobimu žádná práva.

Nikča vypráví náhradní manželce Zuzce, jak je pro ni a její manželku Vendy většina velmi podstatných věcí komplikovaná. I pro to, aby mohly mít malého Tobíka, musely sehrát nachystanou scénku. Co dalšího je trápí? Zuzka už nezvládne v druhé rodině ani o den víc! Její psychiký i fyzický stav se začíná rapidně zhoršovat. Co se děje? Zuzka na Výměnu v dobrém nevzpomíná. Bylo to pro ni psychicky náročné a s Nikčou už po několika dnech přestaly komunikovat. Po Výměně se navíc dozvěděla věci, které na to mohly mít vliv. Vendy popsala, že některé věci byly v druhé domácnosti opravdu za hranou. Stejně tak Nikča se odhodlala po Výměně přiznat, jak to u nich se Zuzkou probíhalo. Jak to skutečně vypadalo?

Show Výměna manželek 1.2.2023 - video online ke shlédnutí

Přehrát video